Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır yalnız değil!

Bir sosyal medya platformunun Türkiye genelinde yaptığı ankete göre Türkiye’nin en yalnız şehri Çorum seçildi. Ankette Çorum'u Nevşehir ve Çankırı takip etti. Sonuçlara göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep ve diğer iller yalnızlık sıralamasında yer almadı.

5

Bir sosyal medya platformunun Türkiye genelinde yaptığı en yalnız iller anketinde Çankırı 3. sırada yer aldı. Yapılan ankette şehirlerin nüfusunun reşit yaşa sahip insanların medeni durumlarına oranı göz önünde bulunduruldu.

Bu sonuçlara göre Çorum Türkiye’nin en yalnız şehri oldu. Ankette Çorum’u Nevşehir ve Çankırı takip etti. 4. sırada Burdur 5. Sırada Uşak, 6. sırada Amasya, 7. sırada Sinop, 8. sırada Kastamonu, 9. sırada Afyonkarahisar ve 10. sırada Bartın yer aldı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA YALNIZLIK GÖRÜNMÜYOR

Anket verilerine göre Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan diğer şehirler yalnızlık sıralamasında yer almadı. Bu durum, bölgedeki aile ve akraba bağlarının güçlü olması ve yalnız yaşayan birey oranının düşük olmasıyla açıklanabilir.