Şanlurfalılar bu geceye dikkat! Çok nadir...

Nadir bir gök olayı Şanlıurfa'yı bekliyor. 3 ve 4 Haziran 2024 tarihlerinde, Güneş Sistemi'nin altı gezegeni gökyüzünde bir araya gelerek büyüleyici bir manzara oluşturacak. Bu "gezegen geçidi" olarak bilinen hizalama, yaklaşık bir hafta boyunca her sabah çıplak gözle görülebilecek.

5

Şanlıurfa'lılar dikkat. Bu hafta gökyüzünde nadir bir manzara oluşacak. 3 ve 4 Haziran 2024 tarihlerinde, Güneş Sistemi'nin altı gezegeni "gezegen geçidi" olarak bilinen bir hizalanma için buluşacak. Merkür, Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün ve Uranüs, her sabah yaklaşık bir hafta boyunca çıplak gözle görülebilecek.

Bu, birden fazla gezegenin aynı anda gökyüzünde görülmesi yaygın bir olay olsa da, altı gezegenin aynı hizaya gelmesi oldukça nadirdir. 

Sonuncusu 2004 yılında gerçekleşti ve bir sonraki 2040 yılına kadar gerçekleşmeyecek.

Merkür, Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün ve Uranüs, 3 ve 4 Haziran 2024 tarihlerinde gökyüzünde nadir görülen bir manzara oluşturmak üzere buluşacak.

NE ZAMAN VE NEREDE GÖREBİLİRİM?

3 ve 4 Haziran, gün doğumundan yaklaşık bir saat önce. Şanlıurfa'dan ve dünyanın birçok yerinden çıplak gözle görülebilecek.Gezegenlerin doğuş ve batış saatleri konumunuza göre değişebilir.

NASIL İZLERİM?

Çıplak gözle Merkür, Mars, Jüpiter ve Satürn'ü görebilirsiniz.Uranüs ve Neptün daha sönük olduğu için dürbün veya teleskop kullanabilirsiniz. Gezegenlerin doğuş ve batış saatlerini öğrenmek için telefon uygulamalarından yararlanabilirsiniz.