UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa'da "Sesin Şifası" ney dinletisi

UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa, mistik ney sesleri ve etkileyici makamlarla büyüleyici bir geceye ev sahipliği yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sesin Şifası" ney dinletisi, klasik Türk müziği ve klasik batı müziğini harmanlayarak müzikseverleri mest etti.

5

ŞANLIURFA - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında "Sesin Şifası" Ney dinletisi Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde düzenlendi.

UNESCO Müzik şehri Şanlıurfa'da müziğin mistik notaları ve makamların hissiyatı ile Klasik Türk Müziği ve Klasik Batı Müziğinin harmanlandığı "Sesin Şifası" Ney dinletisinde vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

Neyzen Ahmet Dağlar'ın ustalıklı yorumuyla İpek Yolu'nun ezgileri, göçlerin hikayeleri, son kuşların hüzünlü melodileri ve Anka Kuşu'nun efsanevi hikayesi ney ile hayat buldu. Son günlerin popüler eseri "İnsan İnsana Biter" de dinletide yer alarak dinleyicileri duygulandırdı.

Klasik Türk müziği ve klasik batı müziğinin özgün bir şekilde harmanlandığı "Sesin Şifası" ney dinletisi, dinleyenlerden tam not aldı. Müzikseverler, neyzen Ahmet Dağlar'ın performansını ve dinletilerin atmosferini büyük bir beğeniyle karşıladı.