Şanlıurfa’da gözaltılar var! DEM Parti üyeleri de aralarında

Suruç'ta PKK/PYD terör örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda iletişim cihazı, örgütsel doküman ve kitap ele geçirildi. DEM Parti Suruç Belediye Meclis Üyeleri Müslüm Karak ve Mustafa Özberk'in de aralarında bulunduğu 3'ü Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alındı.

5

SURUÇ- Operasyon,  Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Alınan bilgilere göre, operasyonlar iki aşamada gerçekleşti. İlk aşamada 6 Mart 2024 tarihinde PKK/PYD'nin sözde YPS yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü belirlenen 21 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Bu operasyonda 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

11 GÖZALTI

Dün ise Suruç'ta PKK/PYD'nin YPS ve YDG-H birimlerinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 3 Suriye uyruklu ve 8 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 11 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Bu operasyonda da 11 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişiler arasında DEM Parti Suruç Belediye Meclis Üyeleri Müslüm Karak ve Mustafa Özberk'in de olduğu öğrenildi.

Operasyonlarda çok sayıda iletişim cihazı, örgütsel doküman ve kitap ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında 11 cep telefonu, 12 sim kart, 1 tablet, 1 laptop, 6 USB flaş bellek, 9 hafıza kartı, 3 CD, 2 örgütsel kitap ve 19 örgütsel fotoğraf yer alıyor.