Mutlu bir ilişki için 6 altın kural

Bir ilişkide kelimeler oldukça önemlidir. Çünkü ağzınızdan çıkan sözleri hangi tonda söylediğiniz uyum ya da düşmanlığı tetikleyebilir. Peki partnerinizle iletişiminizi nasıl kuvvetlendirebilirsiniz?

5

ŞANLIURFA- Bir ilişkide kelimeler oldukça önemlidir. Çünkü ağzınızdan çıkan sözleri hangi tonda söylediğiniz uyum ya da düşmanlığı tetikleyebilir. Peki partnerinizle iletişiminizi nasıl kuvvetlendirebilirsiniz?

SENİN İÇİN NE YAPABİLİRİM?

Bu sorunun ilişkiler üzerinde harika bir etkisi vardır.  Şefkat dolu bu soru, derin bir dürüstlükle söylendiğinde ilişkinizi geliştirir.

NE DEMEK İSTİYORSUN?

Duyduğunuz cümleler karşısında varsayımda bulunmak doğru değildir. Çünkü bu partnerinizle aranızda yanlış anlaşılmaya sebep olabilir. Bu sebeple rahatlatıcı bir şekilde "Bununla ne demek istiyorsun?" dediğinizde onun gerçekte ne söylemek istediğini öğrenebilirsiniz.

TEŞEKKÜR EDERİM

Partnerinize takdir edildiğini hissettirmek için söyleyebileceğimiz en önemli ve basitsözleri ihmal etmemek ilişkinizi güçlendirecektir.

YARDIM ETMEMİ İSTER MİSİN?

Partnerinizin yardıma ihtiyacı olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak belki de sizden yardım isteyemiyordur. Bu sebeple ona yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormak, ona katkıda bulunmak istediğinizi göstermenin bir yoludur.

NE YAPMAK İSTERSİN?

Uzun süreli ilişkilerde partnerinizin isteği yerine kendi arzularınızı ön plana alıyor olabilirsiniz. İşte hem bunun önüne geçmek hem de partnerinize sorun yaşamamak için ona ne istediğini sormalısınız.

EVET CANIM

Partneriniz size bir şey söylediğinde cevabınıza "Evet canım" diyerek başlayın ancak bunu alaycı bir şekilde yapmamaya dikkat edin. Çünkü bu içtenlikle söylendiğinde "Seni seviyorum" kadar etkili bir cümledir.

KAYNAK: NTV