Şanlıurfalı olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek’in “Adli Sicil ve Arşiv Kaydının Silinmesi” isimli kitabı güncellendi.
Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay Kararları, Genelgeler ve Dilekçe Örnekleri eşliğinde sorulara pratik ve güncel yanıtlar verilen eserde Savcı Çiçek, yüz kızartıcı suç kavramını da Danıştay ve Yargıtay kararları ışığında inceliyor.
Savcı Çiçek, uygulamada sık sık karşılaşılan ancak, hakkında çok bilgi bulunmayan Genel Bilgi Toplama, kısa adıyla GBT kayıtlarının nasıl tutulduğu bu kayıtlarının silinmesinin mümkün olup olmadığı, silinme için hangi yasal yollara başvurulması gerektiği konusunda da ayrıntılı bir çalışmaya yer verdi.
Anayasa Mahkemesinin; Adli Sicil Kanunu'nun bazı maddeleri hakkında 20.01.2011 tarihinde vermiş olduğu iptal kararını da eserde ele alan Çiçek, bundan sonra adli sicil arşiv kayıtlarının silinmesi ile ilgili nasıl bir düzenleme yapılacağı hususunu değerlerdi.
Kitabın konu başlıkları arasında şunlar yer alıyor:
Sabıka Kaydındaki Veriler Nasıl Okunur?
Sabıka Kaydı ve Arşiv Kaydı Hangi Sürelerde ve Nasıl Silinir?
GBT Kayıtları Hangi Sürelerde ve Nasıl Silinebilir?
Memnu Hakların İadesi Hangi Suçlarda İstenebilir ve Şartları Nedir?
Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay Kararları, Genelgeler ve Dilekçe Örnekleri
Şanlıurfalı olan savcı İbrahim Çiçek’in Osmanlı padişahı Abdülaziz’in ölümünün gizemine ilişkin yazdığı ve ses getiren Yıldız Mahkemesi kitabı da bulunuyor.