Bakan Tekin’den ‘tarikat-cemaat’ açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bakanlığın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolü olduğunu söyledi. Bu protokollerin bin 167'sinin resmi kurumlarla, 550'sinin STK ve 986'sının ise TEMA'dan Kızılay'a kadar çeşitli STK'larla olduğunu belirten Tekin, "Bunların içerisinde sizin 'tarikat-cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır" dedi.

5

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuştu.

Tekin, bakanlığın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolü olduğunu söyledi. Bu protokollerin bin 167'sinin resmi kurumlarla, 550'sinin sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) ve 986'sının ise TEMA'dan Kızılay'a kadar çeşitli STK'larla olduğunu belirten Tekin, "Bunların içerisinde sizin 'tarikat-cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır" dedi.

“ÇÜNKÜ ONLAR ÇOCUKLARIN DAĞA ÇIKMASINI ENGELLİYOR”

Tekin, bu protokollerle hizmet eden ve destek olanlara teşekkür ederek, "Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Tekin, "Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza, insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim" ifadelerini kullandı.