Türkiye’nin dört bir yanında güzellik merkezi bulunan Dilan Polat, son şubesini Şanlıurfa’da açtı.
Eylül ayında Şanlıurfa havalimanında davul zurnayla karşılanan Dilan Polat, akşam sıra gecesinde eğlencede adeta para yağdırdı. Korumalar eşliğinde sıra gecesinde eğlenen Polat kendi şarkısı olan Enerci'yi de söylemeyi ihmal etmedi.
Ancak Dilan Polat’a son şubesini Şanlıurfa’da açması ‘yaramadı’. Günde 750 bin lira harcadığını söyleyen Dilan Polat’ın şatafatlı hayatı bir anda tersine döndü.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında, Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün’ün de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemler sonrası Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliğince Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Dilan Polat soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.
Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat çifti ve yakınlarına ait 27 şirket için kayyum atanmasını talep etti. Hakimlik de 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetti.
ŞANLIURFA ŞUBESİNE KAYYUM ATANDI MI?
Dilan Polat’ın Şanlıurfa’daki estetik ve güzellik merkezi Karaköprü’de bulunuyor.
Şanlıurfa’daki şubenin “franchise” bayilik sistemiyle İstanbul kökenli Bayraktar ailesi tarafından işletildiği öğrenildi.
2021 yılında Bayraktar ailesi tarafından Bayraktar Güzellik ve Kozmetik Tic Ltd Şti unvanıyla kurulan işletme faaliyetlerini sürdürüyor.
Peki kayyum nedir, ne demek? İşte, kayyum görevleri ve konu hakkında ayrıntılar…
KAYYUM NEDİR, NE DEMEK?
Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimselere kayyum ya da kayyım deniyor. Kayyım da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyım sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.
Kayyımın yönetimindeki mallarla ilgili yönetim görevi sona erinceye kadar, kayyım tayin edilen mahallin en büyük mal memuru yerine vekâlet eden veya atanan kimse de vesayet makamından yeni bir karar alınmasına gerek kalmadan kayyımlığa atanmış sayılır.
KAYYIMIN GÖREV VE YETKİLERİ NELERDİR?
MADDE 5 – (1) Kayyımın görev ve yetkileri şunlardır:
a) Malvarlığını yönetmek, işletmek, bakım ve onarımlarını yaptırmak, işgal ve tecavüzlere karşı korumak ve gerekli diğer işlemleri yapmak.
b) Malvarlığının yönetiminden elde edilen gelirleri tahsil ederek bu Yönetmelikte belirtilen hesaplarda değerlendirmek.
c) Malvarlığının yönetimiyle ilgili giderleri yönetim hesabından karşılamak.
ç) İhtiyaç halinde kayyımlık bürosunu oluşturmak.
d) Kayyımlık iş ve işlemleri ile görevli personele bu Yönetmelikte belirtilen ücretlerin ödemesini yapmak.
e) Bu Yönetmelikte belirtilen diğer iş ve işlemleri yapmak ya da yaptırmak.
Yetki devri
MADDE 6 – (1) Kayyım olarak atanan mahallin en büyük mal memuru; bu görev ve yetkilerinin bir bölümünü, sınırlarını yazılı olarak açıkça belirlemek kaydıyla, astlarına devredebilir.
(2) Yetki devri, yetkisini devreden kayyımın sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
Mal memurunun değişmesi
MADDE 7 – (1) Kayyımın yönetimindeki mallarla ilgili yönetim görevi sona erinceye kadar, kayyım tayin edilen mahallin en büyük mal memuru yerine vekâlet eden veya atanan kimse de vesayet makamından yeni bir karar alınmasına gerek kalmadan kayyımlığa atanmış sayılır.
Temsil
MADDE 8 – (1) Kayyım tayin edilen mal memuru, Hazine avukatı bulunan yerlerdeki dava ve icra işlerinde vereceği yetki belgesi ile Hazine avukatı tarafından temsil olunur.