Mecliste küfür skandalı

TBMM’de bugün yapılan Genel Kurulda HEDEP Ağrı milletvekili Sırrı Sakık’ın yaptığı konuşmanın ardından MHP’li başkan vekili Celal Adan söz aldı. Adan’ın yaptığı konuşmanın ardından küfür ettiği duyuldu. O anlar meclis canlı yayınına yansıdı.

5

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün Meclis Başkan Vekili Celal Adan Başkanlığında toplandı.

Mecliste kürsüye çıkıp konuşma yapan Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, “CHP'nin yöneticileri gitsinler Meclis'in gizli celselerine baksınlar, okusunlar. Orada Kürt kelimesini görecekler. Kürdistan'ı görecekler, Laziztanı görecekler, Çerkezleri görecekler. Mustafa Kemal bölücü müdür? Mustafa Kemal Kürt milletvekillerini çağırırken 'Kürdistan' diyordu" ifadelerini kullanarak, "Bunu sayın Erdoğan söylüyordu ve doğru söylüyordu.” dedi ve ardından yerine oturdu.

Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Başkan Vekili Celal Adan, "Buradan herhangi bir polemiğe girmek istememekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp, askerimizi, polisimizi, Doğu ve Güneydoğu'daki sivil vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı PKK iken bir milletvekili 'Türk askerini PKK tükrükleriyle boğar' deseydi bu Meclis'ten canlı çıkamazdı. Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde." ifadelerini kullandı. 

Adan’ın Bu sözlerinin üzerine oturduğu yerden söz Hakkı isteyen Sakık, "Benim söylediklerimi götürüp PKK ile özdeşleştirmeye, o noktaya çekmenin kimseye bir yararı yok" diye konuştu. 

O sırada söz hakkı isteyen başka bir milletvekilini kürsüye davet eden Adan, tam mikrofonu kapattığı esnada “p*zev*nkler ya” demesi meclisin canlı yayınına yansıdı.

Yaşanan bu olayın Ardından HEDEP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç basın toplantısı düzenledi. 

Oluç, yaptığı basın açıklamasında Adan’ı istifaya davet etti.