Meclis'te yeni döneme kalan fezlekeler arasında Urfa vekillerinin de dosyaları var

Meclis verilerine göre, 28. Yasama Dönemi bir önceki dönemden kalan 692 fezleke ile başladı. Aralarında Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ile CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal'a ait dosyaların da yer aldığı fezlekeler, Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu'na gönderildi.

5

14 Mayıs seçimlerinin ardından Meclis’te bulunan bin 600’ün üzerindeki dokunulmazlık dosyası tasnif edildi. Milletvekili seçilemeyenlerin fezlekeleri savcılıklara gönderilirken yeniden milletvekili seçilenlere ait 692 dosya ise, tekrar dokunulmazlık kazanmaları dolayısıyla yeni döneme devredildi.

Gazete Duvar'ın Meclis verilerine dayanan haberine göre, bir önceki dönemden 28. Yasama Dönemi’ne devreden 692 fezleke Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu'na gönderildi.

Bu fezlekelerin 486'sı HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti milletvekillerine ait iken, 147 fezlekenin ise CHP’li vekiller hakkında olduğu öğrenildi. Diğer fezlekelerin 5 tanesi AK Partili 3 milletvekili, 6 tanesi MHP'li 5 milletevkili, 10 tanesi İYİ Parti'li 4 milletvekili ve 27 tanesi de TİP'li 3 milletvekiline ait olduğu belirtildi.

Haklarında fezleke bulunan milletvekilleri arasında Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ile CHP Şanlıurfa Milletevili Mahmut Tanal da yer alıyor. Öcalan hakkında 57 fezleke dosyası varken, Tanal ile ilgili de hazırlanmış 11 fezleke dosyasının olduğu görüldü.

Fezlekeler, gönderilen Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu tarafından incelendikten sonra karara bağlanıyor.

GAZETE İPEKYOL